Allah'ın Selamı, Rahmeti ve Bereketi Hidayete Tabi Olan Kullarının Üzerine Olsun...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Allah'ın Selamı, Rahmeti ve Bereketi Hidayete Tabi Olan Kullarının Üzerine Olsun...

İSLAMİ BİLGİ PAYLAŞIM SİTESİ
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Rahmet Forum Son Konular
Konu Yazan GöndermeTarihi
star
starPaz 28 Ekim 2012, 12:04
star
starÇarş. 14 Eyl. 2011, 21:58
star
starSalı 13 Eyl. 2011, 18:41
star
starSalı 06 Eyl. 2011, 19:48
star
starSalı 06 Eyl. 2011, 19:15
star
starSalı 06 Eyl. 2011, 19:02
star
starPtsi 05 Eyl. 2011, 22:51
star
starPaz 04 Eyl. 2011, 13:51
star
starCuma 02 Eyl. 2011, 16:06
star
starCuma 02 Eyl. 2011, 15:45
Similar topics
  • » Kim Daha İyi Görüyor?
  • » Bir Mucize Daha: Sayha

  • Daha Sağlıklı Yaşamak İçin

    Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
    Yazar Mesaj
    e-mir
    Admin
    Admin
    e-mir
    Yaş :
    Kayıt tarihi : 02/02/09
    Mesaj Sayısı : 1596
    Nerden :
    Daha Sağlıklı Yaşamak İçin Vide
    http://www.rahmet.yetkin-forum.com
    MesajKonu: Daha Sağlıklı Yaşamak İçin Daha Sağlıklı Yaşamak İçin Icon_minitimePaz 15 Şub. 2009, 23:14

    Herşey kadere bağlı takdiri ilahi ne kadarsa o kadar yaşarız ama ömrümüzün geri kalanını sağlıklı geçirmemize vesile olabilecek bazı ipuçları:

    100 Yaşına Kadar Yaşamak İsteyen Erkekler

    Sağlıklı yaşamak ile ilgili öğütler karşısında hemen, hayatı boyunca sigara içtiği ya da beslenmesine dikkat etmediği halde 100 yaşına kadar yaşayan, bilmem kim amca örnek gösterilir. Bilin ki bu tür örnekler hep olmuştur ve olacaktır, ama yine bilmeniz gereken bir gerçek bu tür örneklerin az olduğudur.

    "Dalya" diyenlerin sayısının giderek çoğaldığı çağımızda bilinmesi gereken bir gerçek, erkeklerin ortalama yaşam sürelerinin kadınlarınkinden 6 yıl daha kısa olduğudur.

    Uzun yaşayanlarla ilgili olarak yapılan çalışmalar, sağlıklı beslenme egzersizin önemli olduğunu ortaya koymasının yanı sıra, bu konuda daha başka etkenler de bulunduğunu göstermiştir.

    İşte size bazı ipuçları :

    Bardağın dolu tarafına bakın :

    Hayata iyimser bakabilen ve mutlu 839 erkekle yapılan araştırma, karamsar ve mutsuz olanlara oranla ölüm riskinin % 19 daha az olduğunu ortaya koydu. İyimser ve uyumlu bir bakış sadece uzun yaşamada değil, yaşlıların günlük yaşantılarını sürdürmelerinde ve çevreyle uyumunda da rahatlık sağlıyor. Bir başka çalışma, mutluluk ve iyimserliğin vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direncini arttırdığını da ortaya koydu.

    Stresinizi yenmeyi öğrenin :

    Stresten kaçabilmek her zaman mümkün olamaz. Bununla baş edebilmeyi öğrenmek gerekir. Amerika'da yapılan bir çalışma, 100 yaşını aşmış bazı kişilerde stresi alt etme konusunda doğal bir yetenek olduğunu ortaya koydu. Tabii ki herkes bu kadar şanslı değil, ancak stresli zamanlarda egzersiz, meditasyon ya da hobilerle uğraşmak gibi yöntemlerle stresle başa çıkabilmeyi öğrenmek mümkün olabilmektedir.

    Daha çok dışarı çıkın :

    "İnsanlar sosyal hayvanlardır" diye bir söz var. Bu çok doğru. Dostlarıyla, arkadaşlarıyla sosyal ilişkiler içinde olan kişilerin daha sağlıklı oldukları tespit ediliyor.

    50 ile 80 yaş arasındaki erkeklerle ilgili olarak yapılan araştırmalarda evli erkeklerin bekârlara oranla daha uzun yaşadıkları ve sağlıklı oldukları sonucu çıktı. Eşi ölen erkeklerin dul kalmayı izleyen birkaç yıl içinde ölüm oranlarını yüksek olduğu da belirlendi. Uzmanlar dul kalan erkeklerin uygun bir eş buldukları takdirde tekrar evlenmeleri halinde da sağlıklı ve uzun yaşadıklarını belirtiyorlar.

    Kan verin :

    Kan bağışında bulunmak sadece kan verdiğiniz kişinin değil, sizin de hayatınızı kurtarabilir. Demirin oksitlenmeye yani paslanmaya yatkın bir element olduğunu belirleyen uzmanlar, yeterli miktarın üzerindeki demirin serbest radikal oluşumuna yol açarak damar sertliğini hızlandırıcı etki yarattığını belirtiyor. Menopoz öncesi dönemde kadınların her ay adet kanaması ile kan kaybetmesi nedeniyle kalp-damar hastalıklarına daha az yakalandığı da ileri sürülüyor.

    Diş eti sağlığına dikkat edin :

    Ağızdaki bazı bakterilerin, genel dolaşıma katıldığında damar çeperine yerleşerek damar sertliğine yol açtığı düşünülüyor. Diş eti hastalığının belirtileri kızarık, şiş, ağrılı ve fırçalandığında kanayan diş etleridir. Dişlerin sallanmasına, aralanmasına ve dökülmesine yol açan bu sorunun tedavisi, kalp-damar sağlığı açısından da önem taşıyor.

    Bulmaca çözün :

    Vücudunuz kadar beyninizin de egzersize ihtiyacı vardır. Herkezin kendi eğitimi oranında entelektüel faaliyetini sürdürmesi önemlidir. Beynin faaliyetlerini sağlıklı sürdürebilmesinin temelinde yeni şeyler öğrenmek yatar. Her yaşta yeni bir şeyler öğrenmeye çabalayın.

    Hormonlarınızı dinlemeyin :

    15-20 yaş arasında erkeklerin göğüs, koltuk altı, kasık ve sakal gibi kıllanmaları başlar. Bunun nedeni, testosteron adlı erkeklik hormonudur. Bu hormon aynı zamanda "delikanlılık" denildiği türde gençlerin tedbirsiz davranışlarına da yol açar. Bu yaşta entelektüel faaliyetlere yönelmeyen gençlerde, trafik kazası ve kavga-dövüş gibi nedenlerle ölüm oranları daha yüksektir.

    Doktorunuza daha düzenli gidin :

    Sadece hastalık anlarında değil herhangi bir belirti hissetmeden de doktora gidin. Düzenli sağlık kontrolleri ( check-up ) birçok sorunun henüz belirti vermeden önce fark edilmesini ve önlem alınmasını sağlar.

    Genler konusunda büyük umutlar var. Ancak bu buluşların günlük yaşama uygulanmasına daha zaman var.
    Sayfa başına dön Aşağa gitmek

    Daha Sağlıklı Yaşamak İçin

    Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
    1 sayfadaki 1 sayfası

    Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
    Allah'ın Selamı, Rahmeti ve Bereketi Hidayete Tabi Olan Kullarının Üzerine Olsun... :: EVLADU İYAL :: Sağlıklı Yaşam -